Ik en BoardChicks-fotograaf Koos scheuren over de dijk terwijl ik nauwlettend en semi-zenuwachtig Google Maps en dan met name de verwachte aankomsttijd in de gaten houd. We parkeren de auto op het grote parkeerterrein, gooien onze lading spullen over onze schouders en zetten het op een huppel/drafje om de veerpont te halen. Als één van de laatsten springen we op de boot, ploffen we opgelucht op een bankje neer om blij te beseffen dat ons MadNes-avontuur nu echt begonnen is!

Tekst: Lieke Ekelschot

Ontdekkingstocht

Eenmaal aangekomen op de camping zoeken we een mooi plekje uit en zetten onze tent op. Gezien we de halve dag stil hebben gezeten in een auto, hebben we nog behoorlijk wat energie over en pakken we onze longboards om de benen wakker te maken. Al rollend verkennen we het eiland en het heerlijke weer maakt van de simpele verkenningstocht een mini vakantie.

“Was het nou hier links? Of de volgende?”, vraagt Koos. Het verkennen is een beetje uit de hand gelopen en we weten allebei niet meer waar de camping staat. Gelukkig horen we (na een aantal kilometers om te hebben geboard) de muziek van het kroegje Neighbours en weten we de pre-party te vinden. We bestellen een biertje aan de bar en wie komen we daar tegen? De heren van de BMX-crew DTX13. Deze mannen geven elk jaar op MadNes meerdere sicke shows in de halfpipe. Ook dit weekend trekken ze een groot publiek. Vuur, gekke pakjes en hoge airs: het komt allemaal voorbij.

Korten broeken-weer

De volgende dag rond een uur of 10 branden we onze tent uit: het is korte broeken-weer! Over heel de camping zie je slaperige hoofden uit tenten steken maar ook nieuwe bezoekers met opgewekte gezichten aankomen. Vol verwachting rijden we met de festivalbus naar het terrein. We lopen onder een grote stellage door waar MadNes op staat, overal hangen vlaggetjes en is het kleurrijk versiert. Midden op het terrein staat een halfpipe gebouwd waar een paar skateboarders hun moves laten zien, ook is er een mini reuzenrad die vrolijk rondjes draait. Koos en ik lopen een rondje langs de twee grote tenten waar ‘s avonds bandjes optreden maar nu wordt gebruikt als plek waar je je creativiteit kan uiten. Er staan tafels waar je tassen, bandanas en buttons kunt maken. Ook kun je je haar laten touperen of er een veertje in laten zetten. De andere tent wordt gebruikt voor de clinic salsa dansen.     

Verder staat er nog een mini ramp waar de skaters zich kunnen uitleven, food trucks en een hoge toren. Vanuit deze toren kun je naar beneden springen om vervolgens in een airbag te landen of met een zipline naar beneden roetsjen. Oftewel: genoeg te doen, waar moeten we beginnen?

In de middag begint onze eerste clinic Archery Tag waarbij je op elkaar schiet met pijl en boog. Dit was echt vet! Wanneer we klaar zijn gaan we bezweet en hongerig terug naar het festivalterrein. Hier komen we de groep BMX’ers weer tegen en gaan we kijken bij hun show in de halfpipe. Wanneer het donker wordt, gaat de muziek harder en iedereen verplaatst zich naar de tenten om bier te drinken en uit hun dak te gaan op de muziek van Splendid en de vele andere bandjes en dj’s. Moe ploffen we wanneer de zon al weer boven de duinen uitkomt op onze matjes in de tent.

#Genieten

De volgende dag gaat voorbij met veel luieren, powernappen en een duik in de zee. Wanneer de zon ondergaat sluit DTX13 de dag weer af met een spectaculaire show, ze hebben nu niet alleen de halfpipe tot hun beschikking maar ook een mega schans. Vanaf de toren rijden ze naar beneden en iedereen houd hun adem in… maar alsof het niks is landen ze één voor één veilig en stijlvol op de BigAirBag. Nadat de jongens de laatste tricks hebben laten zien, is het weer tijd voor het zoveelste biertje en verplaatsen ons weer richting de muziektent.

De volgende ochtend besef ik dat er echt een einde aan dit mooie weekend is gekomen. Met pijn in mijn hart stappen we de boot op en kijk ik nog een laatste keer achterom. MadNes, wat ben je mooi.

Tot volgend jaar!