Donderdagmiddag lopen mijn vriendin Koos  en ik als één van de eersten het campingterrein op, rustig zoeken we een mooie plek uit voor onze tent. Wanneer we die gevonden hebben en de tent staat, kan het feest beginnen en gaan we op zoek naar bekenden.

Aan de andere kant van het terrein hebben de boys van Team #genieten  hun thuisbasis al helemaal tot in perfectie ingericht; compleet met welkomstbord bij de ingang, partytent achterin en chillhoek met stoeltjes en speakers. Wij kunnen zo aansluiten bij hun feestje en binnen no-time zit de gezellige MadNes-sfeer er als vanouds in. Met een biertje in onze handen, de achtergrondmuziek in onze oren en de zachte, Amelandse wind in onze haren zitten ook wij nu al maximaal van MadNes te #genieten.

Tekst: Lieke Ekelschot
Eindredactie: Liza Sie

Laat de pret beginnen

 

6 juli gaat het festivalterrein open en één van de eerste dingen die me opvalt, is dat er supermooie golven doorkomen. Overal lopen mensen al met wetsuits en boards onder hun arm het water in.

foto van BoardChicks.

Wij lopen zelf eerst een rondje over het festivalterrein en elk jaar verbazen we ons opnieuw over hoe prachtige MadNes wordt aangekleed. We worden begroet door kleurrijke vlaggetjes, gezellige lampjes, food-trucks waarvan de geuren ons doen watertanden en die heerlijk unieke, zomerse, MadNes-sfeer. We spotten in het midden van het terrein direct de beroemde mini-reuzenrad de ‘Molina’ en besluiten om een ritje te maken. Zo kunnen we makkelijk in één keer heel MadNes bewonderen! Vanuit de Molina zien we in de verte mensen surfen en deelnemen aan verschillende beach clinics en dichterbij genieten we mee met de dansende, etende, skatende en relaxende menigte direct onder ons.foto van BoardChicks.

foto van BoardChicks.

Na een ontelbare hoeveelheid rondjes in Molina en een ongekend aantal sangria’s begint de avond goed met optredens van bands als Caravãna Sun en Tusky.  We sluiten de avond af in partytent De Rits waar het DJ-duo Knockout Collective draait en iedereen volledig losgaat op de drum ’n’ bass-muziek.

 

The Morning After

Rond 9 uur op zaterdagochtend branden we uit onze tent van de hitte, maar wat gelukkig wel betekent dat de zon heerlijk schijnt: vandaag wordt een mooie dag! We zakken neer bij de CutBack stage  die op het strand staat. Overal om het podium heen liggen mensen op handdoekjes of zitzakken te luisteren naar de muziek. Wanneer het even te warm wordt, nemen we een duik in de zee en drogen we zo weer op in de zon. Het #genieten is nog lang niet voorbij.foto van BoardChicks.

Op zaterdagavond wordt er een goede, oude mosh pit gebouwd en volop gestagedived op de mix van punk-, ska-, reggae-, latin- en rockmuziek van Muyayo Rif. In partytent de BaroNes ruilen Team #genieten voor het eerst de mini ramp in voor de main stage en geven een geweldig verkleedfeest. Iedereen fluit en schreeuwt de longen uit hun lijf voor de vette show die de jongens neerzetten. Het bleef nog lang onrustig!foto van BoardChicks.

Nu al naar huis?

Het is al zondag! We kunnen het niet geloven, maar de laatste dag van het festival is aangebroken. Met een zomers muziekje op en al genietend van de warmte van de zon blijven we zo lang mogelijk hangen. Langzaam stroomt het festivalterrein om ons heen weer leeg en blijven de die-hards, die op maandag vrij zijn, achter voor de afterparty in het dorp Nes of een eigen gemaakte op de camping.

foto van BoardChicks.

#Nagenieten

MadNes is een festival met vele kanten, je kunt het precies invullen zoals je zelf wilt en dat maakt het een prachtige belevenis. Er hangt een ongekende, verslavende, warme, zomerse sfeer die iedereen minimaal één keer in hun leven moet meemaken. Maar als je eenmaal één keer gaat, kom je de rest van je leven gegarandeerd elk jaar weer terug: net als ik! MadNes festival, ik kan niet wachten tot we weer mogen op 5, 6 en 7 juli 2019.

foto van BoardChicks.

foto van BoardChicks.