Surfana staat bekend om de fijne sfeer en dat het een festival is waar je boven alles ontzettend goed kunt relaxen. Nu zijn wij van BoardChicks natuurlijk supergoed in relaxen en nóg veel beter in relaxen na een goede sessie op het water. Daarom heeft onze reporter, Lieke Ekelschot, een top 3 gemaakt van de leukste en meest intensieve activiteiten waar je dit weekend bij Surfana aan kunt deelnemen, voordat je permanent de relaxhouding aanneemt!

Tekst: Lieke Ekelschot

1. Leren kitesurfen

Zelf sta ik het liefst op het water met wind in mijn rug, een kite boven mijn hoofd en een board onder mijn voeten. Maar veel meiden kijken vaak maar van een afstandje toe. Ze zouden het wel leuk vinden om een keer te proberen, maar hebben vaak moeite met de prijs van de les, het vinden van de juiste materialen en vinden van een goede leraar. Op Surfana leer je (voor maar 35 euro per les) makkelijk en voordelig de beginselen van het kiten. Maar pas op: als je eenmaal bent begonnen met kiten, stop je niet meer!

2. The Beach lifeguard experience

Ben jij net als ik verslaafd aan het zoute water? Hoe interessant is het dan om nog meer kennis op te doen over de Noordzee en de gevaren van de zee te herkennen? De KNRM geeft een interessante clinic ‘The Beach lifeguard experience’ over de risico’s van de zee en hoe je er veilig en met veel plezier van kunt genieten. Aan het einde ga je zelfs nog de zee in om de kennis toe te passen en elkaar te ‘redden’. In de ochtend zijn er clinics voor kids en hun ouders en in de middag voor volwassenen.

3. Zeilen op een catamaran

De catamaran is misschien wel één van de snelste zeilboten en onwijs leuk om op de zeilen. Surfana biedt je met de Set Sail on a Catamaran-clinic de unieke kans om dit zelf te ervaren. Met een beetje geluk en een lekker windje sta jij zo meteen in de trapeze waar de zoute spetters je om de oren vliegen. Ben je benieuwd naar de werking van de boot? Aan de ervaren instructeur van Mifune Watersports kun je alles vragen over de catamaran. Voor 45 euro heb je er een supergave ervaring en een megaleuke dag bij! Zien we jou aankomend weekend over de golven speren met een big smile?

Noot van de redactie
Dit was een top drie van activiteiten die Lieke, als BoardChick, ten zeerste aanraad. Natuurlijk zijn er het hele weekend superleuke clinics en blijft het lastig om te kiezen. Vind jij dat we er echt één heb gemist? Bezoek BoardChicks dan op Facebook of Instagram en stuur ons een berichtje!