Na een kicke girls trip in het O’Neill surfcamp, Carcans afgelopen zomer in Frankrijk; organiseerde Boardchicks in de herfstvakantie een surfguide week in Tamraght, Marokko.
Een klein, rustig dorpje, net naast het toeristische Taghazout. Waar surfstar Morocco een gloednieuw, geheel in Marokkaanse stijl, surfhuis heeft geopend.

Met kriebels in onze buik wachten we in het surfhouse de eerste arriverende chicks op. Waar we ze ontvangen met muntthee.
De volgende ochtend begint de dag vroeg, met de onvermijdelijke morning call van de Moskee, en voor de vroege vogels een sunrise yoga sessie. Om na een heerlijke ontbijtje op zoek te gaan naar de beste golven van de dag. Een routine waar we best aan kunnen wennen!

Boardchicks_Surfen_Jette_Marokko_bananapoint_Surf

Kinderen worden hand in hand door hun moeders, gewikkeld in doeken van prachtige kleuren, naar school gebracht. Tamraght komt net tot leven als wij met de boards op het dak door de stoffige straatjes richting de eerste break rijden.
Een goed begin op een minder bekende, linker (!) point in de buurt van Taghazout, waar we maar met zijn vijven in de line up lagen.  Een van de chicks surft haar langste golf ooit en maakt gelijk even haar eerste cutback!

We scoren lunch op locatie; noten, dadels, advocado’s, broodjes amandelpasta en vers fruit. Een beetje afdingen hoort er natuurlijk bij.
De meiden laten zich op de markt gemakkelijk betoveren door de charmes van het straatleven van dit droge land. En nieuwsgierige blikken volgen ons. Terwijl wij ons laten leiden door de geuren van munt, groenten en gegrilde vis.

De volgende dag is er een kleine golf, onderaan de kliffen van Killerpoint.
Vernoemd naar killerwhales(orka’s) die ooit wel eens zijn gespot vanaf deze plek, maar de torenhoge klif, met uitgesleten grotten waarvoor deze worldclass golf breekt doet de naam ook zeker eer aan.
Een uitstekende training voor de peddelspieren om op de peak te komen. En eenmaal daar zijn de golven altijd hoger dan dat ze in eerste instantie leken. De sets zijn namelijk goed overhead. En alhoewel de golf niet lekker door loopt, en het korte secties blijven, zien we deze dag wel goed de potentie.

Helen_Surfen_Boardchicks_Marokko

Taghazout gaat natuurlijk niet aan ons voorbij; de plek om rond te slenteren, gekke winkeltjes te bekijken en souvenirs te shoppen. De gastvrijheid van de nomaden is grenzeloos en kopjes thee vloeien rijkelijk.

Na twee dagen arriveert de tweede delegatie surfchicks. Met nieuws van omgevallen bomen en een heftige storm in Nederland. Deze storm in Europa zorgt voor prachtige golven in Marokko.
En een dag zonder wind zorgen voor uitstekende condities voor Imsouane, zien we op de weerkaarten. Dus we besluiten een dagtripje te maken. We vertrekken vroeg, en na wat geiten in bomen te zijn gepasseerd vinden we longboard golfjes in de beroemde baai van Imsouane. De wind blijft de hele dag weg en het zonnetje blijft schijnen. Een tweede glassy sessie, met lekkere headhigh golven volgt op het rifje van de andere baai, le Cathedral.

Imsouane_Marokko_Surf_Boardchicks

Elke dag surfen we ergens anders,  1 a 2, soms 3 sessies per dag. Tussen de surfsessies door in het zonnetje werken we aan onze tan op de stranden, wat gepaard gaat met veel goeie grappen en droge humor.
En omdat Boardchicks natuurlijk voor progressie staat, zijn er gedurende de week een aantal foto en film sessies, met surf tips, en een uitgebreidere feedback sessie.
Om nog fitter te worden; de spieren en de balans te oefenen is er ‘s ochtends én ‘s avonds yoga waar optioneel aan kan worden mee gedaan.

De avonden brengen we door op het grote, mozaieken dakterras van het surfhouse. Wat een 360 graden uitzicht heeft over de omliggende berg dorpjes, en de consistente beachbreak Devils rock die op loop afstand breekt.
Het is al vroeg donker en na het eten is er nog een beetje energie over voor spelletjes op het dak onder de sterren.

De week vliegt voorbij. En dan is het alweer tijd om naar Nederland te gaan. Met in ieder geval een goeie portie stoke in onze mik om de winter door te komen 🙂

Tekst: Iris Hageman
Beeld: Surf star maroc

Imsouane_Marokko_Surf_Boardchicks