BoardChicks At Work op de ISPO

 De ISPO

‘Het gaat gebeuren,’ fluister ik tegen mezelf, ‘dit jaar ben ik bij de grootste sportbeurs van Europa!’ Self-high-five. Ik ben gewapend met een twinkel in mijn ogen, een eenzaam IKEA-potlood en een energiedrankje. Let the ISPO begin!

In de laatste paar jaren heb ik mega veel positiefs gehoord over deze beurs. Het is in mijn hoofd bijna uitgegroeid tot een volwassen versie van Disneyland. Maar dan met een Volcom skateramp in plaats van botsauto’s, bier in plaats van limonade en op de foto met Aimee Fuller in plaats van op schoot bij Mickey Mouse. Terwijl we vanaf de parkeerplaats naar ingang X lopen, verbaas ik me als eerste over de abnormaal grote omvang van het terrein. Een kleine tien minuten lopen brengt ons dan eindelijk naar de andere kant: de A-hallen. Tijdens mijn ISPO-debut wandeling zie ik links de nieuwste goggles van dit seizoen, rechts zie ik weer hometrainers ingevlogen uit China. Voor me zie ik eindeloze gangen met alle merken die mijn hart sneller doen kloppen. Ik trek gauw al mijn lagen, die ik van mijn moeder aan moest, uit. Want hoe koud het net buiten was, zo heet is het nu binnen!  

Elk jaar komen honderden verschillende sportmerken vanuit de hele wereld samen in het mooie Messe, München om hun nieuwe spullen te promoten, connecties te leggen en de gratis goodies uit te proberen. Maar de meest aantrekkelijke hallen (voor ons BoardChicks) zijn toch wel de A-hallen. Hier bevinden zich alle wintersport merken in zowel de snowboard, surf, skateboard en longboard categorieën. Ook alle jongens met hipster snorren, geruite flanels en retro tatoeages skaten hier voorbij. In begin van zaal A1 staat de stand van Brunotti, waar een paar van onze ‘BoardChicks at Work’ de hele week te vinden zijn.

De Stand

De warme houten uitstraling van de Brunotti stand verwelkomt me, Ik vang ook een schemer van pastel kleuren op die door de kiertjes van de stand schijnt. Nadat de beveiliging mijn pasje heeft gescand mag ik naar binnen. Ik wordt begroet door Bo Dirkmaat die vrolijk bij de bar achterin, theetje na theetje inschenkt. Brunotti heeft er echt werk van gemaakt; hun nieuwste collecties hangen trots aan de muren en verschillende paspoppen showen hoe je het beste hun kleren kan dragen en matchen. Kleuren die het komend jaar goed doen zijn lichtblauw, zalm en een milde variant van army-green. Met twee verschillende performance- en een nieuwe fashion collectie, zit er voor iedereen iets tussen. De collecties verschillen in prijs en performance kwaliteit. Voor zowel de ‘één-keer-per-jaar’ wintersporter of de fanatieke indoor-shredder is er genoeg keus!

De Dames

BoardChicks kunnen niet alleen fanatiek peddelen in het water en dik shredden op de berg, ze kunnen ook hard werken op events. Een paar van onze ‘BoardChicks At Work’ meiden werden dit jaar door Brunotti gevraagd om de stand te bemannen in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Het is uiteraard zwaar werk, maar het is –en ’s avonds al helemaal- een feest om daar te zijn! Voor de dames die dit lezen en interesse hebben om ook een keer een BoardChick At Work te zijn; houd vooral onze Facebook groep in de gaten.

The After

Terwijl veel andere merken hun stands al hadden bedekt met doeken voor de avond rust, ging bij Brunotti het licht nog lang niet uit. De biertjes kwamen uit de kast en de lasagne uit de oven. Helaas moesten wij die avond nog terug naar Nederland om op tijd te zijn voor de maandaagse verplichtingen. Ik heb nog snel een vorkje mee kunnen pikken van een veel te smeuïge tiramisu. Om mezelf direct erna met een overvolle buik in onze auto te proppen. Over acht uur werd ik alweer fris en fruitig verwacht in de collegezalen. Ik deed gauw mijn ogen dicht met de hoop dat vier uur slaap genoeg zou zijn. Volgend jaar ben ik er sowieso weer bij en blijf ik de volle vier dagen. Ik heb dit jaar te veel volle biertjes en onbezochte feestjes achtergelaten. Wait for me ISPO, I’ll be zurück!

Door: Liza Sie

Check de video:

Film en edit: Cristel Kolopaking