WIN WIN WIN!!

O'NEILL PALM SANDALS (20)

O’Neill Footwear goes green met slippers van palmbladeren! Deze zomer lanceert O’Neill Footwear twee stijlen van palmleerslippers voor vrouwen: Het voetbed en de twee bandjes zijn gemaakt van palmbladeren.

Jij als BoardChick maakt kans om een van deze unieke exemplaren te winnen. Wil je weten hoe, lees dan verder… Om kans te maken op de #ONeillPalmSandals moet jij het volgende doen:
– Deel dit bericht op facebook
– Tag @BoardChicks en @oneillfootwear + #ONeillPalmSandals #TreeOfLifeProject
– Doe dit voor 7 augustus en wie weet loop jij straks op deze mooie slippers

8 augustus maken wij de 2 winnaars bekend, je leest het goed, we mogen maar liefst 2 paar verloten:)
Lees hieronder het mooie verhaal achter de slippers:

O'NEILL PALM SANDALS (10)

O’NEILL FOOTWEAR Tree of Life Project

Ooit gehoord van de Arecapalm? Dat is een palmboom die in het zuidelijke deel van India groeit. Jaarlijks vallen er 80 miljoen bladeren vanaf, waar nooit iets mee werd gedaan… tot nu! Het Californische surfmerk O’Neill presenteert met trots de eerste slippers van palmleer, het resultaat van een nauwe samenwerking met materiaalontwerper Tjeerd Veenhoven.

Een beter leven voor de armste mensen

Het Tree of Life-project is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor haar bewoners. De gevallen palmbladeren worden opgeraapt door lokale Indiase werknemers en worden dan zorgvuldig geselecteerd om ze te prepareren voor fabricage. Voor ieder opgeraapt palmblad krijgen ze betaald. Dit proces verbetert het leven van veel Indiase mensen. Vandaar de naam: Het ‘Tree of Life Project’. De palmboom is nu van levensbelang voor de armste gemeenschappen, in een land waar het kastenstelsel je positie op de sociale ladder bepaalt. Wie deze slippers koopt, ondersteunt de lokale Indiase werknemers die nu ook kunnen profiteren van wat de natuur te bieden heeft.

O'NEILL PALM SANDALS (9)

Slippers van palmbladeren

Deze zomer lanceert O’Neill Footwear twee stijlen van palmleerslippers voor vrouwen: een slipper met een teenbandje onder de naam ‘Chelsea’ en een sandaaltje met een gekruist bandje onder de naam ‘Sophie’. Het voetbed en de twee bandjes zijn gemaakt van palmbladeren. Het andere bandje is gemaakt van natuurlijk gelooid leer (Sophie-slipper) of plantaardig gelooid leer (Chelsea-sandaal). Voor extra comfort en stevigheid worden de palmbladeren ondersteund door een suède bandje. De lichtgrijze rubberen buitenzool wordt gecombineerd met een koraalrode of turquoise gekleurde middenzool. Elk paar slippers is uniek en verschilt in kleur en andere kenmerken, omdat palmbladeren een natuurproduct zijn. Vanaf afgelopen week zijn ze verkrijgbaar bij o.a. Mint Mini Mall in Amsterdam en Le Marais Deux in Maastricht voor € 79,95.