De geur van dennenbomen, kou van de sneeuw bij de box en zicht op de vrolijke kleuren van de modeshow verwelkomen mij op het F.A.S.T. terrein. Alsof ik opeens weer vijf ben, begin ik spontaan te huppelen. Ik beheers me wanneer ik me realiseer dat ik gewoon 24 ben en zeg iets te nonchalant tegen mijn vriend: “Best wel sick, dit.” Van waar mijn enthousiasme? Op zaterdag 15 december is het surfdorp voor een dag omgetoverd in een ‘snowboard-dorp’ voor het kersverse BoardChicks winter event!

tekst: Liza Sie

beeld: Mitch Nieuwenhuizen

Terwijl ik om me heen kijk, herken ik het surfdorp bijna niet terug. Naast alle glimmende lampjes spot ik als eerst een snowboard-box feature naast de skateramp. Speciaal voor alle dames die een keer op een box willen snowboarden heeft GV Constructions een leuke beginners set-up voor ons gebouwd. De sneeuw die we van De Uithof hebben gekregen is in no time geshaped en om drie uur is het tijd voor de snowboard demonstratie. De demo wordt gegeven door Rachida Aoulad-El-Haj-Amar, Laura Noske, Pauline Latenstein, Liza Sie, Boas van Olden en Michiel Roukens van OWNR. Uiteraard willen boardchicks niet alleen kijken, maar ook rijden! Daarom is er later op de avond een workshop die door een paar van de riders wordt gegeven.

beeld: Nikeh Dickhoff / Mitch Nieuwenhuizen

Voor sommige ladies is het snowboarden iets te intensief, maar genoeg andere dingen om te doen en te zien. Talloze kraampjes omringen de skateramp. Kiki Beanie, Skinny Fish en Made By Rows hebben warme accessoires meegenomen in allerlei vormen. Vrolijke kleuren en stoffen van onder andere Lay Handmade Design, Lotje Roosenburg, Moanna, Eurofun en The Ocean Republic bekleden het dorp! Vera van Mijn Cake heeft de hele dag in de keuken gestaan om lekkers voor de boardchicks te bakken. Zodat de dames heerlijk een taartje weg kunnen snoepen terwijl ze winkelen.

beeld: Mitch Nieuwenhuizen

Naast yummies for the tummies  vinden we op het SnowWhite Winter Village ook genoeg eyecandy: een winter-fashion modeshow! Onder begeleiding van de muziek van DJ Foxy showen onze boardchicks de must-have mode voor deze winter. Is je kledingkast nog leeg en je portemonnee vol? O’Neill, Roxy, Hub Footwear, the Ocean Republic, Protest, Brunotti, Volcom, Sitka en Sinner Eyewear zorgen in ieder geval voor genoeg inspiratie!

beeld: Juliette van Oorschot

Door al dat kijken en stilstaan in de kou is het gauw weer tijd voor wat actie. Om ons bloed weer te laten pompen zorgt Anonymous Gentlemen voor een sleerace, met prijzen die ons hart doen kloppen! Maar als zelfs dít je niet opwarmt, is het misschien tijd om naar binnen te gaan. Een paar ladies klimmen in de O’Neill Philips Truck om daar relaxed snowboard films kijken. Anderen gaan weer naar de Dreams Cabin, waar gebruikte skateboards worden omgetoverd tot kunstwerken met de hulp van Ralph inDreams. Zelf loop ik naar Heleen Bergsma, onze Surfkapper. Het is weer eens tijd dat ik mijn lokken allemaal dezelfde lengte gun!

beeld: Nikeh Dickhoff / Mitch Nieuenhuizen

Na een drukke dag kan iedereen wel wat energie gebruiken. Warme winterse erwtensoep en stamppot zorgen ervoor dat we later op de avond nog in staat zijn om te dansen op de muziek van MadNes. Zij trakteren ons ook tijdens de afterparty op hun tunes! Voor sommigen wordt het misschien moeilijk om na dit feest alles van deze dag te herinneren. Gelukkig hebben we nog alle mooie en maffe foto’s uit de Joy Chiquita photobooth om ons daar een handje bij te helpen.

beeld: Juliette van Oorschot / Joy Chiquita

Ergens voor de zon weer opkomt is het eindelijk tijd om de Jägermeister flessen weer terug te zetten, onze vrienden bij elkaar te sprokkelen en onze jassen te vinden in de kapstok chaos. Op dit moment maakt het me niet uit als mensen denken dat ik vijf ben. Ik doe een poging tot stoer huppelen, maar op dit tijdstip is het meer een strompel. Met een glimlach verlaat ik het het SnowWhite Winter Village. Ik voel het in m’n wangen en zie het in de witte ademwolkjes: het winterseizoen is officieel begonnen!

bekijk de video: BoardChicks SnowWhite Winter Village video