Britt Schoorl is een boardchick die het liefst niks anders doet dan surfen en reizen. Wie niet… Britt weet dit ook nog eens te combineren met haar passie voor mode. Na het afronden van haar bachelor diploma in Fashion design en een stage bij O’Neill is ze een jaar in Bondi Beach Australië gaan wonen en werken. Ze combineerde daar de dingen waar ze het meest van houd, surfen en ontwerpen voor een kledingmerk.

Dat klinkt te gek, maar alsof het nog niet genoeg was besloot deze ondernemende dame om naar Bali te gaan om daar haar eigen merk te starten. Nu is ze weer terug in Nederland om haar dromen na te jagen en te ontwerpen voor haar eigen merk, deels geproduceerd in Bali en deels in Nederland.

IMG_0693

IMG_0957

Dat Britt een ondernemende dame is met kennis mode mag ondertussen duidelijk zijn. Maar om te peilen of Britt een geschikte kandidaat is om alle Nederlandse boardchicks op de hoogte te houden van alle ‘ins en outs’ betreft mode die interessant is voor ons, vroegen we haar wat haar persoonlijke visie op mode is…

Britt: “In deze wereld waarin we nu leven, wil je alleen maar comfortabel, gelukkig en de mooiste versie van jezelf zijn in de kleren die je draagt. Er is slechts een kleine ruimte over om te zingen en rond te dansen en dan wil je niet lastig gevallen worden door een beperkend jasje, shirt of broek. Je moet vrij voelen in je kleding, maar er toch verfijnd uitzien.”

brittwakeboarden

Anders dan verwacht maakt Britt geen typische surfkleding met drukke gekleurde prints. De collectie bestaat uit simpele maar mooi getailleerde, straight to the point ontwerpen. Ergens tussen, eenvoudig, elegant, vrij en ontspannen. En voor wie Britt kent kan zien dat ze echt haar eigen stijl heeft. We kunnen concluderen dat Britt en surfchick is met een goeie smaak. Smaken verschillen natuurlijk, maar haar collectie bestaat uit goeie basics: de ‘musthaves’ in je kledingkast.

We kunnen ons voornemen om Britt haar facebook page of webshop, brittschoorl.com, goed in de gaten te houden, maar lui als we zijn hebben we deze (surf)mode-expert gevraagd of ze ons via facebook op de hoogte wil houden van ontwikkelingen op het gebied van de mode. Een jonge, zelfstandig ondernemer zoals Britt, die haar dromen durft waar te maken, moedigen we graag aan! Daarom kijken we ook uit nar updates van haar eigen ontwikkelingen, want Britt Schoorl Design is gemaakt door een boardchick en daarom ook voor boardchicks!

Nieuwsgierig geworden? Check dan de website van Brit haar label: Brit Schoorl en dit korte filmpje van haar werk als designer van haar eigen label.