ENVI is een naam in de female-boardsport-wereld die al een tijdje rond galmt. ENVI op IJbiza boardsport festival, ENVI’s LONGnights met Inconcrete boardstore, ENVI KiteCamp, ENVI Boardlife….. Boardchicks besloot ENVI eens aan de tand te voelen. Wie of wat is ENVI eigenlijk? En waarom girls only longboard-, snowboard-, kite-, wakeboard- en andere boardevents?

Even voorstellen, wie ben je?
Eva: Ik ben docent, een ondernemertje en een boardsporter… Ik ben momenteel werkzaam op een middelbare school. Daarnaast schrijf ik graag over mijn passies zoals kitesurfen. Dit doe ik (o.a.) voor xookazine.nl. Daarnaast heb ik net mijn eigen SUP bedrijf opgestart. En natuurlijk hou ik mij bezig met ENVI!
Nika: Ook ik ben een bezig bijtje. Ik doe een studie fysiotherapie, werk bij wakeboard baan SKEEF, heb mijn eigen massagepraktijk en heb ontzettend veel zin in de ENVI events die we samen plannen!

Nika en Eva ENVI
Nika links, Eva rechts

Wat hebben jullie met boardsports?
Eva: Ik ben in 2008 begonnen met ‘boardsporten’. Ik kreeg van mijn vriendje een mega-dancer (longboard). Had toen trouwens nog geen idee dat dat een ‘dancer’ was hoor haha. Ik maakte in die tijd vaak foto’s van kitesurfers. Na een paar jaar wilde ik het zelf toch ook wel echt leren. Ik kocht mijn eigen gear en mijn vriendje leerde mij de basics. Ik heb in 2011-2012 een lange reis gemaakt o.a. door centraal- en zuid-Amerika. Daar heb ik ook superveel gekite. Maar natuurlijk heb ik ook gewakeboard en gegolfsurft waar dat kon. Boardsports maken me gelukkig en zorgen dat ik me ‘vrij’ voel.
Nika: Jaren geleden ben ik meegenomen naar een waterskibaan. Later, in hetzelfde jaar als waarin ik Eva leerde kennen, leerde ik ook mijn vriend kennen. Hij heeft mij leren kitesurfen. Daarbij kon ik regelmatig Eva d’r longboard lenen. Zo is het balletje (board) gaan rollen. Via ENVI heb ik zoveel toffe en inspirerende meiden leren kennen. Een vriendin gaat me deze zomer leren surfen. En ik wil volgend jaar kiten tijdens míjn wereldreis. Lucky me!

IMG_8992 Eva aan het kiten

Wat houdt ENVI in?
Nika: ENVI staat voor EVa en NIka. Wij, Eva Krul en NIka Dekker, zijn twee boardende chicks uit de omgeving van Alkmaar. We hebben elkaar ontmoet op de wakeboard baan SKEEF waar we op dat moment beiden werkzaam waren als baan operator en instructeur.
Eva: We waren daar met een klein groepje van vier meiden. Dat bracht ons op het idee om girls only wakeboard clinics te organiseren. Er bleek veel animo voor te zijn en de ‘SKEVE chicks wakeboard clinics’ van juli 2011 was super gezellig!

ENVI Skeef

En toen?
Eva: Toen ging het hard! Het jaar daarop, juli 2012 starten we ENVI op. De ENVI BoardClinic: Girls Only! was onze eerste eigen event. We wilden meer doen dan alleen een wakeboardclinic. Dus zetten we een mooi event neer met wakeboarden, suppen, longboarden, indo-boarden en veel creativiteit en prijzen + goodies.
Nika: Wel even spannend of alles zou lopen zoals we wilden… maar alle meiden vonden het hartstikke tof! Sinds die clinic is het eigenlijk los gegaan met ENVI haha. We kwamen in contact met Inconcrete boardstore die graag met ons wilde samenwerken voor longboard clinics. Daarna kwamen snowboard clinics, kite clinics, zelfs een kite camp!
Eva: Jaaaa, daar heb ik zo’n zin in!

IMG_0294

Wat zijn jullie dromen?
Eva: Ons hoofddoel blijft om meiden (extreme) boardsports laten beoefenen op een laagdrempelige manier met veel fun.
Nika: Precies, we willen boardende meiden samen brengen, zodat ze elkaar kunnen inspireren en hun skills kunnen verbeteren. We gunnen iedereen zo’n toffe groep meiden om zich heen als wij hebben!
Eva: We weten dat er nog veel mogelijk is met ENVI. We dromen over teamriders, grotere events, reizen en ENVI als brand bijvoorbeeld. Maar voorlopig focussen we ons vooral op de doelen en de reden waarom ENVI is begonnen. Meiden stoked maken voor de boardsports. Ik vind het zo tof: Een chick die haar eerste longboard meters maakt met een smile van oor tot oor, een girl die na een eerste kite les helemaal hooked is en een set koopt (en je haar vervolgens tegen komt als je zelf aan het kiten bent), een ander meisje die de grote schans in snowworld nu wél durft te pakken. Een gezellige dag, nieuwe vriendinnen. Dát is de winst die we nu pakken. En daar zijn we trots op!

Wil je een keer naar één van de ENVI events?
Ga dan bijvoorbeeld naar hun Boardlife summer event op 14 juli. De hele dag diverse clinics en workshops op het gebied van boardsports en lifestyle!
Hou www.facebook.com/enviclinics en www.enviclinics.nl in de gaten voor nieuwe events.

boardlife envi