“Wat spreekt jou meer aan, board of fashion? Wat voor chick ben jij? Of ben jij eigenlijk een mengelmoes?”

Bernadette Eckebus van Revert Ladies store over mode voor boardchicks…

Want zeg nou zelf, welke dame wil nou niet die Vans met die te gekke print die net binnen zijn? Fashion is volgens Wikipedia: de manier waarop kleding, kledingstijlen en opvattingen of een bepaald taalgebruik (uitdrukkingen) op een bepaald moment in de tijd leuker worden gevonden. Ook specifieke kleding of een kledingstijl die wordt gedragen kan zo heten. Dus lees jij de Elle, Vogue en Glamour en combineer jij het liefst uit die inspiratie jouw nieuwste outfit, dan ben jij fashion. Ren jij naar de winkels als de nieuwe collecties hangen? Dan ben jij fashion.

InsightChick copy

Maar buiten kleding, vallen ook opvattingen die op een bepaald moment in de tijd leuker worden gevonden, dus onder de titel Fashion. Longboarden, skateboarden, surfen en snowboarden zijn sporten in een eigen lifestyle die al jaren bestaan, maar de afgelopen decennia hebben deze activiteiten toch een behoorlijke boost gekregen in ons kikkerlandje. En vooral ook onder de dames. De surfcamps, surf events en snowboard reizen speciaal voor dames vliegen je om de oren. De mogelijkheid om mee te doen aan deze extreme sporten wordt je makkelijk gemaakt. Maar is het beoefenen ook zo makkelijk? Het geeft je in ieder geval genoeg adrenaline, energie om het steeds weer opnieuw te proberen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een flinke dosis lef! Heb jij dat, om op een longboard, surfboard of snowboard te springen en het niet na een poging op te geven? Dan kom je toch wel in de buurt van een boardchick. Helemaal als jij je zuur verdiende centen uitgeeft aan een week surfen of snowboarden als jouw vakantie van het jaar.

InsightChick copy2

Als board chick schaf je wel het liefst de nieuwste dames Vans of Nike SB aan, comfortabel, goed voetbed om op te skaten en tja… toch ook wel fashion. Een rugzak voor die surf– of snowboard trip heb je toch echt wel nodig, maar wel het liefst een van een te gek merk die de laatste snufjes heeft om je surf– en snowboard accessoires goed in op te bergen. Dan nog niet eens gesproken over hoeden en mutsen, die nooit uit de mode gaan en nooit uit het lifestyle beeld van een board chick zullen verdwijnen.

Bernadette zegt: “Wij Revert Ladies zijn een duidelijke mengelmoes, weet jij al wat jij bent?”
Wij van BoardChicks: “Uh… we komen wel een keer langs in Haarlem voor kleding advies!” En natuurlijk hopen we dat Bernadette ons online op de hoogte houdt van updates over fashion en boardsportmode trends op de BoardChicks facebook groep. We’ll see…