Met twee zware tassen en een board onder mijn arm, stap ik in de trein naar Utrecht. Stoked check ik nogmaals de windvoorspellingen: 16 – 18 knopen. Ik ben onderweg naar Ameland om een weekendje te gaan kiten met Kitechix. Ik heb er zin in!

tekst: Caroline Claassen
foto’s: Aaron Lexmond

De Kitechix weekenden worden al sinds 2002 georganiseerd en vormen een ontmoetingsplek voor kitende ladies. Ook is het een perfecte instapoptie voor girls die het kitesurfen wel eens willen proberen. Tijdens zo’n weekend ontmoet je veel nieuwe mensen en kun je veel progressie maken!
Vanaf Utrecht rijd ik met Sil naar Ameland. Samen met Aaron Lexmond heeft hij een kitesurfschool in Kamperland (Zeeland): Xwatersport. Sinds vorig jaar verzorgen Sil en Aaron de Kitechix weekenden in Nederland.

kitechix Ameland

Eenmaal aangekomen op Ameland rijden we naar de groepsaccommodatie toe. Hier verblijven we de rest van het weekend met zo’n 20 man. Op zaterdagochtend kan de actie beginnen! We fietsen naar het strand, waar we de kites uit de bus gooien en snel het strand opgaan. Ikzelf leen een kite, want mijn 9.5 blijkt te groot: het waait wat harder dan verwacht! Maar yes, het is een perfecte wind, voor zowel de beginners als de gevorderden. Al gauw gaan de eerste mensen het water op en kan de echte fun beginnen.

kitechix Ameland
kitechix Ameland

Mijn eigen doel voor het weekend is om het upwind varen – een beetje tegen wind varen – te verbeteren. Na 2 uurtjes varen neem ik een pauze en ga ik even van het water af. Giga mega koud! Snel ren ik naar ons kampvuur op het strand om op te warmen en weer wat energie op te doen voor een volgende sessie.

Aan het eind van de middag is iedereen verkleumd van de kou en dood op van al het varen. Gelukkig is daar Beach Ameland om ons te verwennen met een superfijne BBQ! Na gezellig met zijn alle wat gegeten te hebben fietsen we terug naar huis.

kitechix Ameland

De volgende dag gaan we opnieuw vroeg naar het strand om snel het water op te gaan. De golven zijn hoog en de wind is aan. Genieten! Na een paar uur vertrekt de eerste groep richting de boot, terug naar het vasteland. Doodmoe van een super weekend reis ik terug naar Brabant. Thanks Kitechix voor het heerlijke weekend, en tot de volgende keer!

kitechix Ameland

Kitechicx organiseert niet alleen girls kite weekenden op Ameland, maar voor de koukleumen onder ons ook in Brazilië en Zuid Afrika. Meer hierover in het artikel “Wie nie waag, wen nie” Of check de Kitechix facebook voor nieuwe events!